Бісквітний торт на згущеному молоці з полуницею

Бісквітний торт на згущеному молоці з полуницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати бісквіт можна в простій, скляної чаші, куди забиваються яйця, додається сіль, ванілін, згущене молоко. Все збивається міксером на високих оборотах не більше хвилини. Додається просеянная борошно, розпушувач, знову перемішується міксером до зникнення грудочок. На деко або форму для приготування торта настилають пергаментний папір, змащену по периметру маслом або маргарином. Головне, щоб у них не було запаху. Тісто виливається у форму, ставиться в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів. Бісквіт печеться швидко, не більше 15 хвилин, як тільки він трохи підрум’яниться, слід дерев’яною шпажкою перевірити його готовність.

Крем готується з вершків, чим нижче температура, тим простіше, швидше вони збиваються, цукрової пудри, ваніліну. Всі інгредієнти збиваються до стійкої, але м’якої маси.

З полуниці зрізується верхівка, а так само невелика частину боковин. Полуниця нарізається шарами середньої товщини.

Збірка торта починається з того, що остиглий корж розрізається на дві половини вздовж, а якщо форма кругла, то поперек. На шар бісквіта наноситься крем, потім укладається полуниця, знову шар крему, бісквіт і крем по верху торта. Кремом промащують і його боки. Прикрашається такий торт половинками полуниці (можна прикрасити кокосовою або шоколадною стружкою по вашому смаку).

Перед вживанням торт повинен настоятися в холодильнику пару годин. Якщо він готувався на деку, і форма його прямокутна, то можна нарізати з одного торта кілька повноцінних тістечок. Зимовий варіант, коли свіжої полуниці під рукою немає, береться полуничне варення, з якого беруть цілі ягоди полуниці. Але тоді в кремі трохи зменшують частку цукрової пудри.