Бісквіт – це самий легкий і простий торт, який може приготувати кожен бажаючий. Головне виконати все точно і правильно.
Інгредієнти
яйця – 8 шт. | |
цукор – 12 ст. л. | |
борошно – 12 ст. л. | |
розпушувач – 2 ч. л. | |
ваніль – 2 краплі | |
вершкове масло – 250 гр. | |
згущене молоко – 100 гр. | |
апельсин – 1 шт. | |
вода – 6 ст. л. для сиропу | |
сир – 100 гр. для боків | |
арахіс, какао – 30 гр. для прикраси |
Рецептів цього торта дуже багато, але часто рецепти складні і не зрозумілі. Сьогодні я розповім вам, як швидко зробити смачний торт, витративши на нього мінімум продуктів і часу.
Покроковий рецепт
Для початку нам потрібно підготувати продукти: яйця, цукор і борошно, а також розпушувач і ваніль.
Далі вбиваємо 4 яйця в миску, додаємо 4 ст. л. цукру і збиваємо міксером до білої піни.
Потім дуже акуратно вводимо борошно в тісто, нам потрібно 6 ст. л. Перемішуємо все поступово, додаючи через сито по одній ложці. Додати 1 ч. л. розпушувача.
Змащуємо деко соняшниковою олією і виливаємо тісто. Ставимо в духовку приблизно на 20 хвилин на невеликий вогонь.
Поки печеться перший корж, за таким же рецептом робимо другий корж.
Поки коржі остигають потрібно зварити сироп. Для цього нам треба взяти 6 ст. л. води і 4 ст. л. цукру. Все добре розмішати і поставити на вогонь. При бажанні додати туди трохи апельсинової цедри.
Довести суміш до кипіння і вимкнути, перелити в чашку і дати повністю охолонути.
Потім нарізаємо невеликими кубиками апельсин.
Готуємо крем: у миску викласти вершкове масло кімнатної температури і додати згущене молоко. Збити міксером.
Перший корж рясно полити сиропом, почекати полку повністю вбереться, змастити кремом і викласти зверху апельсин.
Далі викласти другий корж. Також добре просочити сиропом. Змастити зверху кремом.
Для боків я використовувала сирну масу з цукром. Вийшов дуже ніжний і смачний крем і боки добре просочилися.
Торт прикрасити смаженим арахісом і засипати какао.
Дати просочитися, приблизно 4-6 годин
Тор готовий, можна подавати до столу.
Всім приємного апетиту!