Бісквітний торт зі сметанним кремом

Бісквітний торт зі сметанним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У велику миску вбийте курячі яйця (бажано, щоб вони були охолоджені). Додайте до них половину цукру і з допомогою міксера збийте в густу піну. Вона трохи посвітлішає. Потім неквапливими рухами вмішайте до них просіяне через сито борошно. Додавайте її частинами, не все відразу.

Потім змастіть рослинною олією чашу вашої мультиварки і перекладіть в неї тісто. Закрийте кришку мультиварки і в режимі «Випічка» готуйте бісквіт близько однієї години.

Готовий бісквіт трохи остудіть, вийміть з чаші, дайте повністю охолонути. Гострим ножем розріжте його на 3 (або більше) частин поперек, щоб у нас вийшли коржі товщиною близько 1,5-2 сантиметра (в принципі, товщину коржів можете визначити самі).

Сметану збийте міксером зі залишилася половинкою цукру. Якщо хочете, додайте для аромату лимонної або апельсинової цедри. Аромат буде чарівний! Збивати все потрібно до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться в кремі. Після цього перемажьте кремом коржі, накладаючи їх один на одного. Останній корж (верх бісквіта), теж намажте сметанним кремом.

Відправляємо бісквітний торт у прохолодне місце для просочення. Бажано на 3 години, не менше. За бажанням перед подачею прикрасьте листковий торт. Приємного апетиту!