Коротко про рецепті:
Рецепт приготування такої страви, як борщ, холодник, насправді навіть простіше, ніж це може здатися на перший погляд. Більш того, повторивши ці прості послідовні кроки, ви отримаєте каструлю чудового блюда, яке буде смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти для “Борщ, холодник”:
Нежирне м’ясо для бульйону – 300 – 350 грам (наприклад телятини);
Картопля – 3 штуки (великі);
Буряк – 2 штуки (середні);
Морква – 1 штука (велика);
Томатна паста – 80 грам або два соковитих стиглих помідора (по сезону);
Сіль – чайна ложка без верху;
Цукор – дві чайних ложки;
Чорний перець – 7 – 10 кульок;
Лавровий лист – 2 штуки;
Вода – 1,5 літра;
Сметана.
Приготування:
Етап 1 – бульйон.
І так, починаємо готувати борщ борщ. Першим ділом поставте варитися бульйон. У воду покладіть м’ясо, сіль і спеції, а коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть так годину – півтора.
Етап 2 – овочі.
Картоплю почистіть і дрібно поріжте.
Очищену буряк вже потрібно не різати, а потерти.
З очищеної морквиною вчините також. Всі, всі овочі на наш борщ борщ готові.
Етап 3 – варіння борщу.
Тут все просто, закидаємо всі овочі разом, а коли бульйон знову закипить (зазвичай це 3 – 5 хвилин), додайте томатну пасту (або натерті помідори), цукор і варіть так 12 – 15 хвилин.
Ось і все, наш борщ борщ готовий. Коли наллє його в тарілку, обов’язково додайте сметану і подайте до нього чорний бородинський хліб і часник. Так борщ борщ буде ще смачніше.
Борщ борщ готовий відразу. Але як показує практика, більш смачним він стає на наступний день, коли обміняється смаками і всі вони стануть єдиним цілим, складовими чудовий смак борщу і борщів зелених.