Борщ червоний український на курячому бульйоні

Борщ червоний український на курячому бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Першим ділом, ставимо варити бульйон. Для цього в каструлю вливаємо воду і кладемо вимитий стегенце. Ставимо на вогонь, як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь і знімаємо шумівкою піну. Варимо стегенце до готовності.

Поки вариться бульйон, робимо засмажку. Для цього чистимо та миємо цибулю, моркву і буряк. Цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо на сковороді з рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо моркву, натерту на крупній тертці, обсмажуємо до м’якості моркви.

Буряк тремо на крупній тертці, скроплюємо його оцтом і відправляємо в сковороду.

Додаємо томатний сік і тушкуємо, поки буряк не стане м’якою.

Чистимо картоплю, миємо й нарізаємо на кубики. Додаємо його в готовий бульйон.

Поки вариться картопля, шаткуємо капусту.

Як тільки картопля стане м’яким, відправляємо капусту в каструлю, а так само червоний гіркий перець і лавровий лист.

Проварюємо капусту кілька хвилин, додаємо зажарку.

Перемішуємо, додаємо сіль, перець, часник, паприку, зелень, можна куркуму і інші спеції. Даємо закипіти, пробуємо ще раз, може щось треба додати. Вимикаємо і даємо борщу настоятися, як мінімум 30 хвилин.

Наливаємо в тарілки, подаємо зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту!