На фото готовий бульйон з курячих потрухів.
Підготуйте всі інгредієнти.
Помийте і почистіть овочі. Наріжте кубиками буряк і соломкою моркву.
Картоплю наріжте кубиками побільше, ніж буряк. Нашаткуйте свіжої капусти.
Дрібно поріжте гриби і чорнослив. Ріпчасту цибулю почистіть і дрібно наріжте кільцями.
Зелень дрібно порубаєте.
У готовий киплячий бульйон покладіть буряк. Дайте їй проваритися хвилин 15-20. Далі, туди ж висипте нарізану соломкою моркву. Варіть майбутній борщ ще хвилин 10-15. Потім закиньте картоплю і шинковану капусту. Дайте їм проваритися хвилин 15. За цей час приготуйте заправку. На сковорідку з розігрітим олією викладіть чорнослив, гриби і цибулю, трохи підсолити їх. Смажте всі інгредієнти до тих пір, поки цибуля не стане золотистим.
Додайте заправку з чорносливу і грибів в борщ і відразу покладіть туди ж ваш томатний соус. Посоліть і поперчіть борщ по своєму смаку. Дайте прокипіти борщу близько 10 хвилин. Порада: перед самим виключенням спробуйте ваше блюдо. Якщо вам здається, що у борщеві не вистачає кислоти, додайте туди трохи оцту.
За 2 хвилини до готовності, висипте в каструлю дрібно нарізану зелень кропу і петрушки. Додайте кілька зубчиків часнику і 2-3 лаврових листа.
Подавайте на стіл порційно, з додаванням в тарілку ложечки сметани. Приємного апетиту!