Борщ з яловичиною

Борщ з яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ – національна страва української кухні. Це перше блюдо, яке готується з м’яса і овочів. Обов’язковий інгредієнт – буряк.

Інгредієнти

Яловичина (кістки) – 300 гр.
Картопля – 2 шт.
Буряк – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Часник – 1 зубчик
Помідор – 1 шт.
Томатна паста – 1-2 ч. л.
Вода – 2,5 л.
Сіль – 0,5 ст. л.
Перець чорний молоти – за смаком
Зелень – за смаком
Приправи – за смаком
Сметана для подачі
Вершкове масло – 30 гр.

Як приготувати Борщ з яловичиною

Зазвичай борщ готують з додаванням свіжої або квашеної капусти. Овочі перед варінням в бульйоні слід підсмажити і протушкувати в сковороді з додаванням томатного соусу. Готового блюда потрібно обов’язково настоятися протягом декількох хвилин. Подавати страву краще з майонезом або сметаною.

Покроковий рецепт

Яловичі кістки залити водою і поставити на плиту. Посолити і варити годину-півтора, щоб м’ясо стало м’яким.

Під час варіння м’яса потрібно підготувати піджарку. В першу чергу необхідно почистити і промити всі овочі.


Цибулю порізати середніми кубиками і покласти в гаряче масло. Сковороду тримати на повільному вогні, щоб овочі не горіли, і часто помішувати піджарку.


Моркву порізати тонкими смужками і покласти в сковороду з цибулею.

Перемішати і тримати на плиті.

Буряк порізати крупною соломкою.

Жменя буряків покласти в киплячий бульйон.

Решту буряк опустити в сковороду і смажити разом з іншими овочами.

Часник дрібно порізати і додати в піджарку.


Помідор порізати часточками і відправити на сковороду. Туди ж покласти томатну пасту.

Додати трохи води і тушкувати 5 хвилин під кришкою.


Коли м’ясо буде готове, почистити картоплю, порізати його кубиками або брусочками і покласти в киплячий бульйон.

Як тільки картопля закипить, покласти підготовлену піджарку.


Поперчити, спробувати на смак і за необхідності додати сіль та інші спеції за бажанням. Варити до готовності картоплі (приблизно 5 хвилин).


Додати шматочок вершкового масла, закрити кришкою і дати настоятися.


Подавати борщ зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту.