Брауні з перетертих сухофруктів з додаванням згущеного молока
Інгредієнти
Варені сухофрукти (суміш) – 400 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Какао-порошок – 2 ст. л. | |
Згущене молоко – 150 мл | |
Вершкове масло – 100 гр. |
Після варіння компоту із сухофруктів у нас зазвичай залишається багато відходи, і ми їх викидаємо. Але насправді не потрібно цього робити – з них можна приготувати багато десертів. Я вже писала про домашні цукерки з варених сухофруктів. В цей раз я вирішила зробити брауні – адже протерті через сито сухофрукти дуже схожі на розтоплений шоколад з вершковим маслом. Вийшов просто шикарний десерт – ніжний, вологий, з тягучою текстурою, схожою на помадку – все як я люблю
Покроковий рецепт
1. Сухофрукти перемолоти в комбайні, а потім протерти через сито. Повинна вийде гладка однорідна маса.
2. Вбити яйця і розмішати.
3. Влити згущене молок і ще раз розмішати.
4. Вершкове масло розтопити, влити в тісто. Всипати какао-порошок.
5. Додати борошно і ретельно розмішати.
6. Вилити тісто у форму для випічки, змащену рослинною олією і запекти в духовці при 180 градусах 30 хвилин.
7. Десерт вийшов просто чудовий – від цього брауні просто не відрізнити. Так що таким десертом можна сміливо здивувати гостей!