Мій секрет розсипчастого булгуру з овочами в тому, що я відразу не варю кашу, а смажу. Готова ділитися секретами. Записуємо?!
Інгредієнти
Булгур – 125 грам | |
Рослинне масло – для смаження 3-4 ст. ложки | |
Цибуля – 2 середні цибулини | |
Морква – 0,5 великий / 1 середня | |
Петрушка – 2 гілочки для декору | |
Часник – 2 зубчики | |
Перець – 3 шт. у мене заморожений | |
Горошок – 0,5 банки у мене консервований | |
Сіль – за смаком |
Одного разу спробувавши булгур, я залишилася вірна йому назавжди і навіть перевела своїх домашніх з рису на цю корисну крупу, яка позитивно впливає і на нервову систему, покращує обмін речовин. Власне тому ми продовжуємо експериментувати зі стравами, до складу яких входить булгур: він у нас і в супі, і як основа запіканок. Сьогодні пропоную Вам спробувати булгур з овочами. Впевнена, кожна господиня хоча б раз готувала булгур з овочами, але у кожного свої секрети.
Покроковий рецепт
Секрет розсипчастого булгуру в тому, що я смажу його на сухій сковорідці 3-4 хвилини. Потім додаємо рослинне масло і смажимо булгур ще 2-3 хвилини.
Поки смажимо булгур, постійно помішуючи, цибулини ріжемо дрібно і додаємо до булгуру. Протушиваем і паралельно нарізаємо дрібними кубиками солодкий перець, додаємо в сковороду, тушкуємо. І натираємо на дрібній тертці моркву і знову додаємо до наших інгредієнтів. Не забуваємо посолити)
Перемішуємо. протушиваем 2 хвилини і додаємо воду, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Коли булгур готовий, додаємо зелений горошок і протушиваем ще 2 хвилини.
Красиво викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню або приправами і вечеряємо!
Приємного апетиту!