Солодкий салат або десерт? Вирішувати Вам!
Інгредієнти
зварена буряк – 3 шт. середня | |
чорнослив – 15-18 шт. | |
яблуко – 1 шт. | |
печиво (молочне) – 4-5 шт. | |
лимон – 1/2 шт. потрібно його сік | |
білий йогурт – 2-3 ст. л. |
Буряк, приготовану з чорносливом і печивом, можна подавати в якості солодкого салату до зажаренному м’яса або як самостійний десерт. І в тому, і в іншому випадку, страва вдало впишеться в меню. Особливо така буряк подобається дітям.
Крім того, вживання буряка надає позитивний вплив на організм. Вона містить макро – і мікроелементи, що сприяють зміцненню імунітету, нормалізації гормонального фону і системи травлення (особливо в комплексі з чорносливом і свіжим яблуком).
Покроковий рецепт
1. Готуємо інгредієнти: буряк і яблуко очищаємо, видавлюємо сік з лимона.
2. Очищену буряк натираємо на крупній або середній тертці.
3. Перетираємо на тертці яблуко, збризкуємо його цитрусовим соком. Щоб не потемніло.
4. Промитий чорнослив нарізаємо соломкою.
5. Все складаємо в одну чашку, перемішуємо.
6. Печиво подрібнюємо до стану крихти, додаємо до салату. Вливаємо йогурт. Ще раз перемішуємо, розкладаємо на невеликі порційні креманки.