.
Інгредієнти
Буряк – 150 г | |
Апельсин – 150 г | |
Рукола – 30 г (або шпинат) | |
Цибуля червоний – . | |
Кедрові горішки – жменя | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Інгредієнти для заправки для салату: | |
Винний оцет – 1 ст. л. | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Гірчиця діжонська – 1 ч. л. | |
Сік апельсиновий – 2 ст. л. (можна зібрати поки разделываете апельсин) | |
Мед – 1 ч. л. |
Феєрія смаку та кольору! Поєднання досить таки незвичайне! Спробувала – смачно, до того ж і корисно! Прекрасно підійде під час посту. Якщо Ви не шанувальник рукколи, замініть її іншою травою. Мені більше сподобався салат зі шпинатом.
Покроковий рецепт
Буряк вимити, запекти (прямо в шкірці) до готовності (близько 1 години в залежності від розміру буряків) при температурі 200 С.
Остудити буряк, очистити від шкірки, нарізати тонкими кільцями.
З апельсина зрізати ножем шкірку, нарізати кільцями.
Всі інгредієнти для заправки змішати в невеликій мисці.
На плоску тарілку рядками по черзі викласти буряк і апельсини. Злегка присипати руколою. Додати півкільця червоного цибулі. Посолити. Полити заправкою для салату.
Присипати кедровими горішками. Поперчити.
Подавати до столу. Приємного апетиту!