Основою такої святкової закуски є житній хліб. Інші інгредієнти, то за бажанням можна замінити іншими продуктами.
Інгредієнти
хліб зерновий (краще чорний) – 4 шматочка | |
сир сирний – 4 ст. л | |
буряк – 1 невелика | |
майонез – 1 ст. л. | |
оселедець слабосолона – 50 г | |
огірок свіжий – 1 маленький | |
цибуля ріпчаста – 1/4 головки | |
каперси – за смаком | |
зелень (цибуля, кріп…) – за смаком |
Ця ефектна святкова закуска готується досить легко, виглядають бутерброди дуже красиво, а подавати їх рекомендується з легкими алкогольними напоями.
Знадобиться: хліб зерновий (краще чорний), сир сирний, буряк, майонез, оселедець, огірок, цибуля, каперси, що із зелені: цибуля, кріп…
Покроковий рецепт
Буряк відварити до готовності у воді. Буряк охолодити, почистити, натерти на дрібній тертці. Додати трохи майонезу, перемішати.
Тоненькими шматочками нарізати філе слабосоленої оселедця. Зелень порубати.
Огірок нарізати тоненько кільцями. цибулю почистити і нарізати кільцями.
Збираємо бутерброд. Підготувати хлібець. Намазати хліб сирним сиром. Викласти натерту буряк. Зверху викласти оселедець і кілька кілець огірочка і цибулі.
Прикрасити бутерброди зеленню, після чого подавати приготовану закуску до столу.