Салат з оселедця з яблуком на чорному хлібці може бути чудовою закускою на столі або прекрасним перекусом перед обіднім столом.
Інгредієнти
оселедець слабосолона – 200 г | |
яблуко – 1 штука | |
лимонний сік – 1 столова ложка | |
луковичка – 1/2 головки | |
петрушка – кілька листочків можна взяти будь-яку іншу зелень | |
майонез – 1-2 столові ложки | |
хліб чорний – кілька шматочків | |
паростки пшениці – на свій розсуд |
Економний, але ситний варіант салату на чорному хлібі. Пікантності додають страві яблука, ріпчаста цибулька.
Покроковий рецепт
1. Яблучка очищають від шкірки, далі ріжуть невеликими кубиками, обов’язково збризкують свіжим соком лимона.
2. Потім очищають цибулинку, нарізають дрібненько. Дрібно рубають кілька листочків петрушки.
3. Філе рибки нарізають також невеликими скибочками або кубиками (краще спочатку взяти філе, щоб не витрачати час на оброблення).
4. Змішують шматочки оселедця, яблука, петрушку і цибулька. Заправляють однією-двома ложками майонезу. Солити салат не потрібно, так як оселедчик і так солона.
5. Чорний хліб нарізають квадратиками. Викладають на шматочки хліба салат з оселедця.
6. Додатково готові бутерброди прикрашають паростками пшениці або іншою зеленню. Приємного апетиту!