Підготувати всі інгредієнти для хліба. Підігріти воду і вершкове масло до кімнатної температури.
Розчинити свіжі дріжджі разом з цукром у воді.
Просіяти борошно і сіль у глибоку ємність.
Змішати рідку масу з сухою і замісити тісто руками, змазаними в оливковій олії.
Готове тісто залишити на 50 хвилин в теплому місці.
Тим часом приготувати начинку для багета. Для цього потрібно змішати зелень кропу(я використовую свіжоморожений), вершкове масло, італійські трави і роздавлений часник.
Гарненько перемішати начинку.
Коли тісто піднялося, з ним можна починати працювати.
Сформувати багет довгастої форми і помістити в жароустойчивую форму.
Зробити гострим ножем довгасті надрізи на тесті. Викласти на них начинку. Потім відправити багет в розігрітий духову шафу до рум’яної скоринки при 180 градусах. Перевірити готовність хліба можна зубочисткою – вона повинна виходити з тіста абсолютно сухою.
Остудити готовий хлібець і подавати до столу. Приємного апетиту!