Жовтий соус з болгарського перцю з ніжним часниковим смаком.
Інгредієнти
Болгарський перець – 1 шт. (200 г) | |
Вершкове масло – 20 г | |
Вершки – 180 мл | |
Часник – 2 зубчики | |
Кріп – 20 г | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – щіпка | |
Борошно – 2 ст. л. (кукурудзяна) |
Соус з-за жовтого перцю виходить сонячного кольору. Ви можете використовувати зелений або червоний перець. Смак від цього не зміниться, а колір порадує око. Кукурудзяне борошно я використовую в соусах, так як вона не утворює грудок. Якщо ви будете використовувати пшеничне борошно, розведіть її попередньо в холодній воді. Так, у Вас зменшуватися шанси на утворення грудок. Часник в даному рецепти кладіть на власний розсуд і смак. Інгредієнти розраховані на 6 порцій.
Покроковий рецепт
Болгарський перець помити, видалити серцевину, порізати. Розтопити в невеликій каструльці масло, закинувши туди ж перець. Смажити близько 5 хвилин, помішуючи.
Додати вершки і рубаний часник, варити ще 2-3 хвилини.
Все перекласти в блендер і подрібнити.
Повернути суміш в каструлю, додати рубаний кріп, сіль, перець мелений і борошно. Перемішати, підігріти, не доводячи до кипіння. Остудити.
Подавати соус до овочів або риби.