Курочка в вершково-часниковому соусі

Крім своїх дивовижних смакових якостей, курка – ще й дієтичне м’ясо. З’їсти курочку, може собі дозволити будь-яка людина, навіть який на дієті. Можливо із-за цього, курка завоювала перше місце серед м’ясних страв. Не існує меж використання цього м’яса.

Інгредієнти

курка – 700 гр
йогурт натуральний – 100 гр
вершки – 100 гр
молоко – 100 гр
сіль – за смаком
чорний перець – за смаком
часник – 2 зубчики

Як приготувати Курочка в вершково-часниковому соусі

Стравою з курки можна урізноманітнити будь-який обід, вечеря і навіть святковий стіл. Це м’ясо можна з легкістю придбати в будь-якому магазині.

Варто включити трохи фантазії, додати новий інгредієнт – і вийшло нове блюдо з курочки. Це м’ясо можна поєднувати з безліччю продуктів: овочі, фрукти, крупи, спеції. Адже смак курки нічим не зіпсуєш, а тільки прідашь особливий смак. Це м’ясо чудово поєднується з будь-яким соусом. Приготувавши курку у вершковому соусі, будь-яка господиня порадує свою сім’ю цим чудовим блюдом. Секрет цього рецепта саме соус. У ньому курка виходить ще ніжніше. Соус можна приготувати по-різному, додати гриби, коріандр, гострий перець, сир. Але родзинка нашого рецепта – часник. Він відмінно поєднується з вершковим соусом, залишаючи оригінальне післясмак. А аромат від страви, непередаваний!

Покроковий рецепт

Отже, почнемо ми з того, що вимиємо курочку (у нашому рецепті я взяла крила), і викладемо на сковороду. Обсмажуємо на рослинному маслі з одного боку на середньому вогні близько 10 хвилин, що б крильця підрум’янилися.

Поки курка смажиться, приготуємо соус. Для того що б блюдо вийшло більш ніжним ми візьмемо натуральний йогурт, вершки і молоко. Багато додають сметану, але вона дає кислуватий присмак, тому ми її використовувати не будемо. Змішуємо інгредієнти. Додаємо сіль і чорний перець.

Дивіться також:  Часниковий соус з болгарським перцем

Далі беремо два зубчики часнику, очищаємо, і пропускаємо через часникодавку.

Крильця перевертаємо, і додаємо часник прямо на сковороду. Розподіляємо його по всьому м’яса і обсмажуємо ще хвилин 10.

Виливаємо соус м’ясо. Тушкуємо 5 хвилин

Наша ароматна курочка в вершково-часниковому соусі готова. Приємного апетиту!