Ми звикли найчастіше готувати чебуреки з м’ясною начинкою, але є й інші варіанти випічки цієї страви. Спробуйте зробити чебуреки з сиром – смачно і ситно!
Інгредієнти
Борошно – 300 гр | |
Сіль – 1 щіпка | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки + для смаження 80 мл | |
Вода (окріп) – 150 мл | |
Сир – 250 гр | |
Цукор – 70 гр |
У нашому рецепті ми в якості начинки для чебуреків використовували сир, доповнений цукром. Така солодка випічка сподобається і дорослим, і дітям. Тісто для чебуреків можете замісити по своєму коханому рецептом, а можете використовувати наш спосіб. Подробиці в рецепті.
Покроковий рецепт
Замісимо тісто швидко, з мінімальним набором продуктових компонентів. Просеем борошно в миску, подсыплем сіль, наллємо рослинне масло (2 столові ложки), перемішаємо. У центрі зробимо воронку, в яку увіллємо окріп і відразу перемішаємо. Руками замісимо тісто і, накривши його харчовою плівкою, дамо йому «відпочити» хвилин 20. За цей час підготуємо качалку, блюдце (його будемо використовувати в якості трафарету для заготовок з тіста для чебуреків), ножик, вилка, сковороду.
Розкотимо тісто в тонкий пласт. З нього зробимо, використовуючи блюдце, круглі заготовки.
На одну сторону тіста кладемо сир (приблизно 2 ст. ложки).
Сирну начинку присипаємо цукром.
Краю круглої заготовки з ретельністю скріплюємо.
Щоб шов не розійшовся», додатково притискаємо краї чебурека виделкою.
Смажимо чебуреки з сиром на розпеченому рослинному маслі з двох сторін.
Смачні чебуреки з сиром готові, угощаемся на здоров’я з улюбленими напоями!