Чеський картопляний суп пюре в хлібі

Чеський картопляний суп пюре в хлібі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відрізаємо верх хліба, так щоб стінки майбутнього горщика були однакової висоти.

Вичищаємо середину (я робила це за допомогою ложки для морозива, дуже зручно).

Відправляємо хлібці з кришками в духовку на 5-10 хвилин.

Цибулю нарізаємо (все одно якого розміру, оскільки всі будемо перемелювати) і обсмажуємо на сковороді з високими бортиками на вершковому маслі до золотистого кольору.

Чистимо і нарізаємо шматочками картоплю. Додаємо до цибулі. Злегка обсмажуємо

Наливаємо води і тушкуємо при закритій кришці до готовності картоплі.

Далі… всю суміш перелити в блендер, додаємо вершковий сир і пюрируем. Посолити, поперчити, додамо базилік. Спробуємо. При необхідності досолим.

Якщо вам суп здасться густим, просто додайте молока або бульйону до бажаної консистенції.

Суп наливаємо у «хлібний горщик» і присипаємо зеленою цибулею і перцем. Порада: Дайте супу в горщику трохи настоятися 5-10 хвилин (щоб стінки хліба трохи просочилися), якщо поспішаєте, докорити процес допоможе мікрохвильовка або духовка. Приємного апетиту!