Відрізаємо верх хліба, так щоб стінки майбутнього горщика були однакової висоти.
Вичищаємо середину (я робила це за допомогою ложки для морозива, дуже зручно).
Відправляємо хлібці з кришками в духовку на 5-10 хвилин.
Цибулю нарізаємо (все одно якого розміру, оскільки всі будемо перемелювати) і обсмажуємо на сковороді з високими бортиками на вершковому маслі до золотистого кольору.
Чистимо і нарізаємо шматочками картоплю. Додаємо до цибулі. Злегка обсмажуємо
Наливаємо води і тушкуємо при закритій кришці до готовності картоплі.
Далі… всю суміш перелити в блендер, додаємо вершковий сир і пюрируем. Посолити, поперчити, додамо базилік. Спробуємо. При необхідності досолим.
Якщо вам суп здасться густим, просто додайте молока або бульйону до бажаної консистенції.
Суп наливаємо у «хлібний горщик» і присипаємо зеленою цибулею і перцем. Порада: Дайте супу в горщику трохи настоятися 5-10 хвилин (щоб стінки хліба трохи просочилися), якщо поспішаєте, докорити процес допоможе мікрохвильовка або духовка. Приємного апетиту!