Інгредієнти
Пастернак – 1 шт. | |
Мед – 1 ст. л. | |
Кориця – 1 ч. л. | |
Оливкова олія – 1 ст. л. | |
Мелений чорний перець – за бажанням | |
Сіль – за бажанням |
Хто сказав, що чіпси повинні бути обов’язково з картоплі? Це точно не я…
Пастернак має унікальний смак, і є щось таке, що я в ньому просто люблю.
Пастернак відноситься до сімейства сельдереевых. Це дворічна рослина з товстим солодкуватим і приємно пахне коренем. Корінець трохи схожий на товсту моркву. В середині і наприкінці літа пастернак красиво цвіте жовтими квітами, а плоди я збираю я вже у вересні. Знаю це, так як він росте у мене на городі :-). Але ви можете придбати цей овоч на ринку. Продається він саме там, бачив кілька разів. Пастернак містить вітамін С, каротин, вуглеводи, ефірні олії, вітаміни B1, B2, PP, мінеральні солі.
Як я ще використовую пастернак… Нарізаю його дрібно і сушу на зиму, потім додаю в різні супи і овочеві рагу. Якщо сушений продукт подрібнити в кавомолці, можна порошок використовувати у випічці. Ще я використовую пастернак в консервуванні. Він не сильно пряний, але надає ніжний аромат моїм соління. Саджу я завжди не багато, але в цьому році вийшли надлишки, тому я придумав ось такий рецепт – чіпси з пастернаку. І ви знаєте, вийшло дуже навіть смачно, з цікавим присмаком! Мені сподобалось, а вам? Спробуйте приготувати і розкажіть мені свої смакові відчуття.
У цьому рецепті я додав трохи кориці і меду. Чіпси відмінно підійдуть у вигляді закуски або навіть на гарнір з великим шматком смаженої або запеченої риби.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 400 градусів за F (200 градусів С). Зняти верхню частину з пастернаку (зручніше за все робити це овочечисткою, тобто я чищу його як морква).
Потім я використовую слайсер для овочів. Можна спробувати нарізати ножем, але ніж обов’язково повинен бути дуже гострим.
Нарізати пастернак гуртками однієї товщини.
У великій мисці гуртки пастернака перемішати з 1 столовою ложкою оливкової олії, чорним меленим перцем, 1 чайною ложкою кориці і 1 столовою ложкою меду.
Деко вистелити пекарської папером. Розкласти нарізаний овоч на деку. Все запікати приблизно 25 – 30 хвилин. В середині запікання (хвилин через 15) вимкнути, перевернути чіпси. Потім включити духовку знову, продовжувати запікати до золотисто-коричневого кольору при тій же температурі. Порада: чіпси в духовці без нагляду краще не залишати, з-за високого вмісту цукру вони швидко підгорають, так що заглядайте в духовку частіше.
Подавати чіпси з пастернаку до столу.
Приємного апетиту!