Закусочний листковий салат стане прикрасою святкового столу. Насправді готувати його дуже просто, хоч за його привабливого вигляду гості цього і не скажуть.
Інгредієнти
м’ясо яловичини – 300 гр | |
картопля – 6 шт. | |
морква – 2 шт. | |
волоські горіхи – жменька | |
сир – 100-120 гр | |
зелений горошок – 1 банку | |
майонез – 250 гр приблизно | |
зелена цибуля – 6-8 пір’я | |
яйця курячі – 4-5 шт. | |
лимон – кілька шматочків для прикраси | |
будь-яка зелень – для прикраси |
Закусочний листковий салат стане прикрасою святкового столу. Насправді готувати його дуже просто, хоч за його привабливого вигляду гості цього і не скажуть.
Салат називається чоловічим, так як дуже ситний і містить м’ясо яловичини.
Покроковий рецепт
1. Спочатку разом відварюють картоплю з морквою, далі очищають, натирають на тертці з великими отворами. Готове м’ясо ріжуть невеликими кубиками. Зелену цибулю дрібно ріжуть. Яйця відварюють, охолоджують, чистять і натирають на тертці. Волоські горіхи дрібно рубають.
2. Готують плоске блюдо для сервірування і починають викладати шари. Спочатку половина тертої картоплі, всю моркву, потім м’ясо, дрібно нарізаний зелений лук і сир зверху.
Потім дрібно січені горішки, шар із зеленого консервованого горошку (рідина злити). Завершують салат шаром тертої картоплі і тертими яйцями.
3. Кожен шар потрібно промащувати майонезом. Між м’ясним шаром і зеленою цибулею майонез не потрібен. Прикрасити салат можна часточками лимона і/або зеленню.
4. Перед подачею салату потрібно настоятися хоча б дві години в холодильнику – так всі компоненти встигнуть «здружитися між собою.