Деруни без яєць

Деруни без яєць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Деруни, вони ж деруни… В цей раз я приготую деруни без яєць, але з сиром і кабачками.

Покроковий рецепт

Підготувати для дерунів продукти: помити, почистити.

Нарізати цибулю. Кому як подобається 🙂 я люблю, коли нарізка середнім кубиком. Якщо хочете більш ніжну структуру, то можна натерти на тертці або дрібно покришити ножем.

Натерти на крупній тертці кабачок.

Натерти картоплю: половину на дрібній тертці, половину – на крупній (так навчила мене бабуся, щоб деруни тримали форму і були хрусткими).

Трьом на крупній тертці сир.


У мисці змішуємо натерті картопля, кабачок, сир і нарізану цибулю. Додаємо сіль і спеції. Нехай суміш трохи постоїть і виділить сік, його потрібно злити.

На добре розігрітій сковороді розтопити масло (або налити, якщо у вас рослинна).
Намочити руки. Сформувати деруни бажаної форми і викласти в розігріте масло. Зручно формувати з допомогою ложки. Якщо суміш не клеїться, то потрібно додати борошна, але по чуть-чуть. І дуже добре перемішати.

Смажити деруни до улюбленої ступеня зажаристости скоринки 🙂 Під кришкою готуються швидше.

Блюдо готове, можна подавати 🙂
Деруни добре поєднуються з будь-якими соусами – в чому їх безперечний плюс. В додаток можна подати нарізку з свіжих огірків і помідорів, або соління. Приємного апетиту!