Деруни, деруни, картофленники до сніданку

Деруни, деруни, картофленники до сніданку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вважається, що деруни – це національне блюдо Білорусів. Але його люблять і готують у багатьох регіонах. Приготуємо і ми.

Покроковий рецепт

Легка в приготуванні блюдо, яке відмінно підійде для сніданку вихідного дня. Сьогодні приготуємо самий класичний рецепт дерунів. Справа в тому, що раніше в картопляний заміс ми клали яйця. Але після того, як у нас гостювали родичі з Білорусі, вони переконали, що в картоплі досить клейкості, оладки і так добре тримають форму. А щоб натертий картопля швидко не потемнів, необхідно в тісто додати терту на дрібній тертці цибулину і столову ложку сметани.

Отже, для дерунів беремо: картоплю, цибулю, столову ложку сметани, борошно.
Картофедь тремо на середній тертці, зливаємо утворилася рідина. Додаємо натертий ріпчасту цибулю, ложку сметани, сіль, перець за смаком і борошно.

Картопляні оладки, смажимо на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом. Стежимо, щоб деруни підрум’янилися до золотої скоринки.

Викладаю готові деруни на велику тарілку, попередньо застеляю серветкою, щоб вона ввібрала зайве масло.

Подаю зі сметаною і перчиком.
Деруни можна готує з різними начинками (м’ясним, рибним фаршем і т. д.)
Рекомендую приготувати деруни за моїм рецептом.
Приємного апетиту!