Простота приготування і доступність продуктів-родзинка рецепта.
Інгредієнти
картопля очищений – 1 кг | |
борошно – 1-2 склянки Стільки скільки візьме тісто | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
Чорний перець, сушений часник,спеції. – по смаку | |
Рослинне масло – 2-3 столових ложки |
Хочете порадувати своїх близьких, приклавши мінімум зусиль і без зайвих фінансових витрат?
Тоді цей рецепт для вас. Мої діти готові їсти їх прямо зі сковороди. Гарячі коржі за смаком нагадують чіпси. Холодні, важко сказати, швидко зникають. Експериментуючи з добавками, можна отримати різні смаки. Наші улюблені сирні і з часником. Сам рецепт нагадує деруни, тільки інгредієнтів менше. Але є деякі тонкощі, про яких ви дізнаєтеся в самому рецепті. Як зробити коржики тонкими і хрусткими, і щоб до сковороді не прилипали.
Покроковий рецепт
Картоплю натираємо на дрібній тертці, додаємо сіль, перемішуємо.
Картопля виділила сік, пора додавати спеції, перець, часник. Я люблю універсальну приправу або для картоплі.
Додати склянку борошна, добре розмішати. Тісто має бути густим.Добре прожарити сковороду. Столовою ложкою викладати тісто в розпечене масло, як би розмазуючи його, як можна тонше. Чим тонше, тим смачніше в результаті.Якщо перша порція прилипає, додаємо решту борошно. Рівномірно розподіляємо по тесту. Рано чи не перевертаємо, коржик, повинна добре зарум’яниться, тоді вона перевернеться без проблем.
Готові викладаємо на серветку і насолоджуємося. Гарні зі сметанкою, кетчупом, сирним соусом.