Десерт Граніту – сицилійський десерт. Він являє собою колотий фруктовий лід з цукром. За смаком нагадує морозиво з натуральними фруктами. Прекрасний у спекотний день!
Інгредієнти
цукру – 50 гр або за смаком | |
води – 1 склянка | |
селера – 1 стебло | |
зеленого яблука – 2 штуки | |
свіжого імбиру – 1 чайна ложка |
Десерт Граніту – сицилійський десерт. Він являє собою колотий фруктовий лід з цукром. За смаком нагадує морозиво з натуральними фруктами. Прекрасний у спекотний день!
Покроковий рецепт
Змішайте воду і цукор, перелийте в контейнер і поставте в холодильник.
Очистіть і наріжте селера і яблука, вичистивши попередньо з них насіння. Закиньте все в соковижималку, щоб отримати сік. Вилийте отриманий сік в контейнер.
Додайте сік імбиру, відтиснувши його в соковижималці.
Спробуйте сік, змішаний з цукром, якщо потрібно можна додати цукор ще. Тепер помістіть форму в морозильник.
Вийміть форму через годину і поскобліть лід, що утворився, з допомогою виделки.
Продовжуйте робити це кожні півгодини, поки все не замерзне. Якщо ви боїтеся забути, використовуйте будильник.
По закінченні часу.. використовуючи ложку, зішкребіть мерзлий шар і викладіть його в охолоджені креманки. Прикрасьте, наприклад, листочками м’яти.
*Рада. Якщо у вас немає соковижималки, ви можете використовувати блендер. Але будьте готові отримати трохи іншу консистенцію. Вийде не зовсім оригінальний рецепт, але, повірте, теж дуже смачно!