Десертне гарбузове пюре з яблуком і айвою

Десертне гарбузове пюре з яблуком і айвою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей ніжний крем-пюре, приготований з запеченої гарбуза з соковитими фруктами, можна подавати з тостами і крекерами з цільнозерновий борошна.

Інгредієнти

велике яблуко кисло-солодке – одна штука
очищена гарбуз сорту «Мускатна» – 300 грам будь-солодкий сорт
рідкий мед квітковий – дві ст. ложки
велика зріла айва – одна штука
мелений кардамон – за смаком

Як приготувати Десертне гарбузове пюре з яблуком і айвою

Цей ніжний крем-пюре, приготований з запеченої гарбуза з соковитими фруктами, можна подавати з тостами і крекерами з цільнозерновий борошна.

Покроковий рецепт

Промити гарбузову м’якоть і айву, загорнути ці компоненти в харчову фольгу, потім перекласти згорток з ними в духовку і запікати до повної готовності при двохстах градусах.

Хвилин через п’ятнадцять відправити в духовку і яблуко, загорнуте в харчову фольгу, продовжити процес запікання.

Потім нарізати фрукти і гарбузову м’якоть невеликими шматками, відправити подрібнені інгредієнти в миску, зробити з них пюре за допомогою блендера.

Далі, перетерти отримане гарбузове пюре з фруктами через сито, додати рідкий мед. Нсыпать подрібнений кардамон, збити все ще раз.

Розподілити приготований гарбузовий десертний крем з фруктами по порційним стаканчики. Можна подавати його з крекерами до столу у вигляді десертній закуски, а можна просто прикрасити вершками. Приємного апетиту!