Десертний полунично-апельсиновий суп, приготований з кизилом. Подається з морозивом. Він відмінно підійде для дитячого меню.
Інгредієнти
цукровий пісок, ванільний – 4 ч. ложки | |
варення полуничне – 3 ст. ложки домашнє | |
апельсин – 1 шт великий соковитий | |
добірна полуниця – 200 г самих солодких сортів | |
холодна вода – 1,5 літра відфільтрована, приблизно | |
заморожений кизил – 1 невелика жменя |
Десертний полунично-апельсиновий суп, приготований з кизилом. Подається з морозивом. Він відмінно підійде для дитячого меню.
Покроковий рецепт
Промити всю полуницю, видалити у неї листочки, потім ягоди нарізати четвертинками, після цього почистити апельсин, нарізати м’якоть плоду і подрібнити її блендером. У миску з приготованим апельсиновим пюре додати необхідну кількість домашнього полуничного варення.
Потім слід приготувати супову фруктову основу, а для цього в широку підготовлену каструлю насипати промиту кизил, влити відфільтровану воду, поставити посуд на вогонь.
Варити кизил приблизно п’ятнадцять хвилин, потім додати полунично-апельсинове пюре, а також нарізану свіжу полуницю, перемішати. Додати ванільний цукор-пісок. Далі довести фруктовий суп до кипіння, остудити. Подавати фруктово-ягідний суп з кульками морозива. Прикрасити листочками м’яти.