З молодою і дуже солодкої моркви, меленого коріандру і імбиру можна приготувати десертний суп-пюре, який рекомендується подавати до святкового столу.
Інгредієнти:
– овочевий бульйон (320 мл);
– молода морква (360 г);
– гімалайська сіль харчова (за смаком);
– горіхове ароматне масло для смаження (за смаком);
– червоний салатний цибуля (86 м);
– мелений коріандр (23 р);
– невеликий свіжий імбирний корінь (одна штука).
Процес приготування:
Почистити салатний цибулю, імбирний корінь і промиту моркву, крупно нарізати ці інгредієнти, після цього влити горіхове масло в сковороду, як тільки воно прогріється на помірному вогні. Додати нарізану моркву, злегка посолити і кілька хвилин обсмажувати до м’якості і золотистого відтінку.
Відправити в сковороду салатний цибулю і корінь імбиру, обсмажувати ці інгредієнти ще дві хвилини, після насипати туди ж мелений коріандр. Продовжити смажити інгредієнтів при постійному помішуванні ще десять хвилин, потім довести до кипіння в каструлі овочевий бульйон. Як тільки бульйон почне сильно кипіти, додати достатню кількість засмажки з овочів і імбиру, перемішати. Варити морквяний суп на слабкому вогні під кришкою хвилин двадцять, потім пюрировать його блендером. Якщо суп-пюре з моркви вийшов дуже густим, то його можна злегка розбавити киплячою водою або невеликою кількістю овочевого бульйону. Як тільки морквяний суп-пюре з коріандром і імбиром буде готовий, подавати його в теплому вигляді з рубаною зеленню.