Крем – суп з картоплі з селерою – простий, смачний і дуже корисний.
Інгредієнти
корінь селери – 500 грам | |
цибуля порей – 150 грам | |
цибуля ріпчаста – одна головка | |
часник – 2 зубці | |
масло вершкове для смаження – 1 столова ложка | |
лавровий лист – 1 листочок | |
овочевий бульйон – 1 літр | |
середні за розмірами картоплини – 3 штуки | |
вершки, % жирності будь – 1 стакан | |
сіль, чорний мелений перець – за смаком | |
листя селери – при подачі |
Дієтичний крем – суп з картоплі з селерою – простий, смачний і дуже корисний. Напевно у вас завалявся корінь селери. Пробуємо приготувати 😉 ?
Час приготування даного страви 50 хвилин.
Кількість готових порцій мінімум 4.
Покроковий рецепт
В каструльці, бажано з товстим дном розтопити трохи вершкового масла і обсмажити на ньому порізану цибулю порей, головку порізаного ріпчастої цибулі, дрібненько порізаний часник і порізаний кубиками корінь селери.
Хвилин через 5 хвилин влийте до смажених овочів бульйон, покладіть лавровий лист, все закип’ятіть.
Почистіть пару картоплин, поріжте на кубики і закиньте в каструлю. Варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Тепер дістаньте з каструлі лавровий листочок і перелийте зварений суп частинами в блендер. Подрібніть все до однорідного стану.
Якщо суп вийшов густий, рекомендується додати в нього вершки. Консистенцію варто визначити самим, так як хтось любить погустіше , а хтось навпаки. Якщо хочете погустіше, то не додавайте багато вершків.
Отже, тепер за смаком крем-суп з картоплі і селери потрібно посолити і поперчити. Подавати до столу, прикрасивши суп свіжими листочками селери. Приємного апетиту!