Долма з виноградного листя з фаршем

Долма з виноградного листя з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Голубці з виноградного листя належать до кавказької кухні. Для приготування нам потрібні свіжі виноградне листя або ж можна використовувати закочені в банку, але головне щоб листки були молоді, так як старі будуть жорсткі і при варінні не стануть м’якими. Ще для нашого рецепту нам знадобиться фарш яловичина і свинина упереміш 500 грам, 5 невеликих цибулин, рис, зелень кінза, сушена м’ята і базилік, сіль, перець і масло.

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту для того. щоб запарити виноградні листя, потім охолоджуємо листочки. Далі режим цибулю, половину свіжого цибулі додаємо у фарш, а іншу частину смажимо на сковорідці з олією і залишаємо остигати. У фарш додаємо рис, зелень і спеції. Перемішуємо фарш із засмажкою до однорідності. Формуємо голубці, викладаємо шарами в каструлю, наливаємо склянку води, додаємо масло, сіль і варимо 25-30 хвилин.

Покроковий рецепт