Домашні хінкалі

Домашні хінкалі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хінкалі – улюблене блюдо в Грузії. Сьогодні рецепт цих смачних виробів з м’яса і тесту поширився по всьому світу. Хінкалі – це щось середнє між бурятськими буузами і пельменями.

Інгредієнти

Для тіста
Борошно пшеничне – 500-700 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.
Вода крижана – 200 мл
Масло рослинне – 3 ст. л.
Для начинки
Яловичина (м’якоть) – 500 гр.
Сало свинне – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 головки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Зіра – за смаком
Холодна вода – 1/2 ст.

Як приготувати Домашні хінкалі

Насправді готувати хінкалі дуже просто. В якості начинки підходить фарш з яловичини і свинини. У нього обов’язково додається холодна вода, від кількості якої залежить соковитість начинки. Тісто замісити також не складно, але щоб воно вийшло еластичним, а зварені хінкалі тримали свою форму, потрібно довго вимішувати тісто, поступово додаючи борошно. Важливо правильно сформувати хінкалі, щоб, так званий, “хвостик” не був занадто товстим.

Покроковий рецепт

Першим ділом замішуємо тісто, тому що йому потрібно відпочити кілька хвилин. У миску всипаємо 1/3 частина всієї муки. Розбиваємо яйце.

Вливаємо крижану воду, рослинне масло і солимо. Вимішуємо тісто ложкою. Після того, як воно стане дуже густим, перекладаємо на робочу поверхню і працюємо з тестом руками не менше 10 хвилин.

Залишаємо тісто на кілька хвилин, після чого ще раз розминаємо тісто, за необхідності додаючи борошно.Готове тісто має бути еластичним, не буде липнути до рук і легко раскатываемым.

Для начинки потрібно пропустити через м’ясорубку м’ясо, сало і цибулю.

У фарш додати сіль і спеції. Влити воду. Ретельно перемішати.

З тіста розкачати пласт товщиною 0,5 див. Вирізати кружечки, діаметром 6-7 см Кожний кружечок розкачати качалкою так, щоб серединка була товстіша, а краї тонший. У центр покласти м’ясну начинку.

Краї защипати в центрі так, щоб не було отвори. Хвостик за бажанням можна частково зрізати ножем.

Варити хінкалі потрібно у великій кількості підсоленої води на повільному вогні, щоб вони не порвалися. Час варіння 20 хвилин.

Готові вироби вийняти з води і посипати меленим перцем. Подавати гарячими з майонезом або соусом. Хінкалі їдять руками, взявши за хвостик, надкусив край і випивши сік, далі з’їдаючи хінкалі повністю.