Мій зять – великий любитель пельменів.
Спеціально для нього я готую пельмені майже щотижня.
Порадуйте своїх близьких і ви.
Інгредієнти
Борошно – 500 г плюс борошно на подсып | |
Яйця курячі – 300-325 р | |
Молоко – 300-325 р | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Оцет 9% – 1 столова ложка | |
Фарш – 650 г |
Хто спробував пельмені раз, назавжди стане любителем цієї страви. Це справедливо для людей будь-якої нації, які проживають у будь-якому куточку нашої планети, адже аналоги виробів з тіста з начинкою є в кухнях різних народностей. На жаль, останнім часом покупні пельмені залишають бажати кращого, тому домашні господині вважають за краще самі готувати цю страву. Хороші магазинні пельмені досить дороги, але і ціна не є гарантією якості. Тому, якщо ви хочете порадувати своїх близьких пельменями з якісним фаршем, загорнутим в ніжне тісто, є стимул освоїти виготовлення домашніх пельменів.
Для пельменів нам знадобиться дві складових: фарш і тісто. Фарш краще всього робити з нежирної свинини. Якщо в наявності є яловичина або куряче філе, потрібно додати сала, щоб фарш був соковитим. Для смаку потрібно додати цибулю, часник, перець, приправи. Кількість цих інгредієнтів може бути різним в залежності від особистих уподобань. Розміри теж можна робити на свій розсуд. Я люблю ліпити маленькі пельмені, хоча возитися з ними, звичайно, набагато довше. Але всій родині, особливо діткам це на радість!
Покроковий рецепт
М’ясо разом з цибулею, часником змолоти на м’ясорубці, посолити, приправити, добре вимішати. Для тіста борошно вищого сорту просеем через сито. У молоко додати сіль, соду, гашену оцтом. Для тіста для пельменів і вареників добре брати кисле молоко. Якщо молока недостатньо, можна взяти його навпіл з водою. Додамо в тісто одне яйце. Замісимо тісто такої консистенції, щоб його можна було легко розгортати. При необхідності додамо борошно на подсып.
Від тесту будемо брати невеликі шматочки, такі, щоб їх можна було розкачати в пласт, площею, достатньою для того, щоб накрити їм пельменницю. Пельменницю злегка присипати борошном, щоб пласт не прилипав.
В отвори покладемо фарш.
Розкотимо ще один пласт, накриємо їм пласт з фаршем і розкотимо каталкою.
Сильним рухом виб’ємо пельмені з пельменницы.
Підсолену воду закип’ятимо, закинем до неї пельмені. Помішуючи, поваримо їх 15 хвилин в киплячій воді. Гарячими викладемо на тарілку, додамо олії. Вживаємо з оцтом, гірчицею, хріном, соусом – кому як подобається. Приємного апетиту!