Домашні тефтелі це дуже смачне і ніжне м’ясне доповнення до будь-якого гарніру, яке обожнюють навіть дітки.
Інгредієнти
куряче філе – 400 гр. | |
м’якоть свинини – 400 гр. | |
рис – 100 гр. | |
цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
морква – 2 шт. | |
яйця – 2 шт. | |
кетчуп – 2 ст. л. | |
спеції – за смаком |
Я приготую тефтелі з домашнього курино-свинячого фаршу, з додаванням пропареного рису, в ніжному томатному соусі. Це дуже соковиті і смачні м’ясні кульки, які нікого не залишать байдужими.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі інгредієнти. Овочі чистимо. Рис ретельно промиваємо, поки вода не стане прозорою, потім відварюємо і остуджуємо.
Потім промиваємо та нарізаємо зручними кубиками м’ясо, одну цибулину і одну моркву.
Все це перекручуємо на м’ясорубці.
Змішуємо відварений рис з прокрученою м’ясом, додаємо 2 яйця, сіль, перець за смаком, і гарненько замішуємо фарш.
Далі формуємо м’ясні кульки. Другу цибулину і моркву нарізаємо в довільній формі.
На сковорідку наливаємо олію і починаємо обсмажувати цибульку з морквою, додаємо туди спеції за смаком і 2 ст. л. кетчупу. Все це смажимо і заливаємо двома склянками води.
Коли наша соус закипить, закладаємо в неї наші тефтелі. Накриваємо їх кришкою і тушкуємо до готовності, приблизно 20 хвилин. Ось і всі наші м’ясні кульки з смачною підливою готові. Приємного апетиту.