Домашній йогурт

Домашній йогурт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Молоко – 1 літр
Суха закваска – 1 флакон
Фрукти – за бажанням

Як приготувати Домашній йогурт

Всі знають про надзвичайно корисні для травної системи властивості йогурту. Реклама щодня переконує нас годувати дітей йогуртом для правильного розвитку, швидкого росту і підвищення імунітету. При прийомі антибіотиків лікарі рекомендують обов’язково приймати живий йогурт або його сухі аналоги – бактерії. Але живий йогурт діє не в приклад ефективніше: стілець нормалізується, після антибіотиків ніякої негативної реакції з боку кишкового тракту у малюка не виникає.

Де ж взяти цей корисний і смачний продукт? У молочному відділі будь-якого магазину пропонується величезний асортимент всіляких йогуртів, але варто уважно прочитати їх складу, як виникає питання: а чи варто давати дитині продукт з консервантами, барвниками, загусниками? Найкращим виходом буде зроблена власноруч продукція, коли відомо, що входить до складу йогурту.

Допоможе зробити йогурт в домашніх умовах електрична йогуртниця. Зараз у продажу є величезна кількість цих приладів, розрахованих на різні фінансові можливості і різну потребу в кількості продукту. Думка, що робити йогурт вдома дуже складно і довго – помилково. Витрати часу на приготування декількох порцій цього продукту займають всього п’ять-шість хвилин, усе інше йогуртниця зробить сама. Отже, технологія приготування….

Покроковий рецепт

Для чотирьох порцій по 250 мл йогурту знадобиться один літр молока і один флакон сухої закваски. Молоко можна брати домашнє або магазинне пастеризоване. Домашнє молоко потрібно закип’ятити і остудити до теплого стану.
Закваски можна придбати в аптеці або супермаркеті, зберігати їх краще в холодильнику. Один флакон заквасок потрібно розкрити, залити його вміст охолодженою кип’яченою водою і добре струсити, закривши кришкою.

Всі стаканчики в йогуртниці слід обполоснути окропом. В остигле молоко потрібно вилити закваску і перемішати ложкою. Потім акуратно розлити суміш по склянках. Тару потім поміщають в йогуртницю, і виставляють час і температурний режим на приладі.

До кожної йогуртниці додається інструкція з таблицею температурних режимів. Зазвичай йогурт готується при температурі 36 градусів за 7-9 годин. Після пуску йогуртниця сама сквашує йогурт. Коли час закінчиться, вона подасть звуковий сигнал

Прилад потрібно вимкнути, стакани накрити спеціальними кришками і поставити в холодильник. Перед вживанням в йогурт додаються фрукти, мед, цукор, варення за смаком. Консистенція готового продукту нагадує желе або пудинг. Якщо продукт залишився рідким, значить треба додати час на закваску. Але зазвичай 9 годин вистачає для отримання чудового результату.