Домашній півень в сметанному соусі зі спеціями

Домашній півень в сметанному соусі зі спеціями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Домашній півень в сметанно-лимонному соусі – смачне і поживне блюдо для всієї родини!

Інгредієнти

Сметанно-лимонний соус – 2 ч. л.
Філе курки або півня – 1 шт.
Спеції – 1 ч. л.
Цибуля – 1 шт.
Чорний перець – щіпка
Сіль – за смаком

Як приготувати Домашній півень в сметанному соусі зі спеціями

Домашній півень – це примхлива птиця, яка при неправильному приготуванні стає жорсткою і несмачною. Як же правильно запекти домашнього півня, щоб він залишився соковитим і став набагато м’якше? Ідеальним варіантом стане запікання разом з ніжним соусом – на основі сметани або майонезу. Приготоване таким чином страва порадує соковитістю, рум’яною скоринкою і порівняно малої калорійністю.

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно нарізати філе півня на поздовжні пласти. Трохи відбити шматочки і натерти сіллю і перцем. Залишити маринуватися на п’ять хвилин.

Відправити м’ясо в глибоку ємність, додати спеції за смаком і добре перемішати. Залишити ще на п’ять хвилин.

Влити трохи сметанно-лимонного соусу, рубаний на півкільця цибулі. Перемішати масу і залишити настоюватися на п’ять хвилин. Замість сметанно-лимонного соусу можна додати звичайний домашній майонез або жирні вершки. Після закінчення часу, варто викласти м’ясну масу в глиняні горщики і відправити запікатися – при 180 градусах під кришкою.

Готову курочку вийняти з духовки і дати трохи охолонути.

Подавати смачне, ситне і смачне блюдо до столу. Приємного апетиту! Приготовлений таким чином, півень стає м’яким і не потрібно його гасити більше години!