Домашній півень в сметанно-лимонному соусі – смачне і поживне блюдо для всієї родини!
Інгредієнти
Сметанно-лимонний соус – 2 ч. л. | |
Філе курки або півня – 1 шт. | |
Спеції – 1 ч. л. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Чорний перець – щіпка | |
Сіль – за смаком |
Домашній півень – це примхлива птиця, яка при неправильному приготуванні стає жорсткою і несмачною. Як же правильно запекти домашнього півня, щоб він залишився соковитим і став набагато м’якше? Ідеальним варіантом стане запікання разом з ніжним соусом – на основі сметани або майонезу. Приготоване таким чином страва порадує соковитістю, рум’яною скоринкою і порівняно малої калорійністю.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно нарізати філе півня на поздовжні пласти. Трохи відбити шматочки і натерти сіллю і перцем. Залишити маринуватися на п’ять хвилин.
Відправити м’ясо в глибоку ємність, додати спеції за смаком і добре перемішати. Залишити ще на п’ять хвилин.
Влити трохи сметанно-лимонного соусу, рубаний на півкільця цибулі. Перемішати масу і залишити настоюватися на п’ять хвилин. Замість сметанно-лимонного соусу можна додати звичайний домашній майонез або жирні вершки. Після закінчення часу, варто викласти м’ясну масу в глиняні горщики і відправити запікатися – при 180 градусах під кришкою.
Готову курочку вийняти з духовки і дати трохи охолонути.
Подавати смачне, ситне і смачне блюдо до столу. Приємного апетиту! Приготовлений таким чином, півень стає м’яким і не потрібно його гасити більше години!