У багатьох сім’ях плов – улюблене блюдо, яке просять приготувати дуже часто. І не даремно, плов дуже ситне блюдо, особливо, якщо правильно приготований.
Покроковий рецепт
Вимиту велику моркву нарізати невеликими кубиками або брусочками. Яловичину так само нарізати кубиками приблизно по 2 см кожен.
М’ясо і моркву викласти в посуд з олією і обсмажувати близько 10 хвилин, поки м’ясо не почне змінювати колір.
Під час обсмажування викласти спеції і зелень. Продовжувати обсмажувати ще кілька хвилин.
Зверху на м’ясо рівномірно висипати рис (попередньо замочувати нічого не потрібно!). Зверху залити водою і закрити кришку каструлі. Не відкривати кришку ще 40 хвилин, нічого не заважати. По готовності відкрити кришку і перемішати, не знімаючи з вогню. Потім зняти з вогню і подавати гарячим.
Приємного апетиту!