Домашній розсольник з перловкою

Домашній розсольник з перловкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Злегка кислуватий запах розсольнику здатний пробудити неймовірний апетит, і ви обов’язково підете за добавкою!

Інгредієнти

М’ясо – 400 р.
Картопля – 8 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 4 зубчики
Огірки солоні – 3 шт.
Перловка – 100 р.
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Томатна паста – 1 ст. л.
Рослинна олія для смаження – 3-4 ст. л.

Як приготувати Домашній розсольник з перловкою

Російська кухня вражає різноманітністю перших страв і кожне з них неймовірно смачне і поживне. Сьогодні мова піде про розсольнику, ще один суп здатний зігріти навіть у найлютіші морози і надовго утамувати відчуття голоду.

Важливу роль у приготуванні цієї страви грає дві речі: бульйон і огірки. М’ясо для бульйону має бути жирне, а смак багатим і наваристим. Солоні огірки краще брати пряні з яскравим ароматом і насиченим розсолом. Зазвичай розсольник готують з додаванням рисової крупи або перловки, в нашому рецепті ми використовували другий варіант. Корисні властивості у перловки вище, ніж у рису, тому краще використовувати її. Вживання цієї крупи підвищує імунітет, особливо вона важлива для дітей, так як має необхідні речовини для організму, що росте. Буває, що діти відмовляються їсти перлову кашу, а ось в супі з задоволенням її їдять. Отже, приступимо до приготування…

Покроковий рецепт

У холодну воду кладемо м’ясо, краще, якщо воно буде на кістки, тоді бульйон буде більш насиченого смаку, і ставимо на плиту. Готуємо майже до готовності.



Чистимо і нарізаємо картоплю, перловку потрібно промити. Коли бульйон майже готовий і м’ясо зварилося, закидаємо крупу і картоплю одночасно в каструлю.



Поки вариться картопля і перловка, приступимо до приготування засмажки. Моркву тремо на тертці, а цибулю, огірки і часник дрібно нарізаємо.


Наливаємо олію і спочатку обсмажуємо цибулю і часник, потім додаємо моркву і в останню чергу додаємо огірки. Все добре обсмажуємо і в кінці додаємо столову ложку томатної пасти.

Додаємо зажарку в каструлю, солимо, додаємо спеції, зелень і подаємо до столу!