Злегка кислуватий запах розсольнику здатний пробудити неймовірний апетит, і ви обов’язково підете за добавкою!
Інгредієнти
М’ясо – 400 р. | |
Картопля – 8 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 4 зубчики | |
Огірки солоні – 3 шт. | |
Перловка – 100 р. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Рослинна олія для смаження – 3-4 ст. л. |
Російська кухня вражає різноманітністю перших страв і кожне з них неймовірно смачне і поживне. Сьогодні мова піде про розсольнику, ще один суп здатний зігріти навіть у найлютіші морози і надовго утамувати відчуття голоду.
Важливу роль у приготуванні цієї страви грає дві речі: бульйон і огірки. М’ясо для бульйону має бути жирне, а смак багатим і наваристим. Солоні огірки краще брати пряні з яскравим ароматом і насиченим розсолом. Зазвичай розсольник готують з додаванням рисової крупи або перловки, в нашому рецепті ми використовували другий варіант. Корисні властивості у перловки вище, ніж у рису, тому краще використовувати її. Вживання цієї крупи підвищує імунітет, особливо вона важлива для дітей, так як має необхідні речовини для організму, що росте. Буває, що діти відмовляються їсти перлову кашу, а ось в супі з задоволенням її їдять. Отже, приступимо до приготування…
Покроковий рецепт
У холодну воду кладемо м’ясо, краще, якщо воно буде на кістки, тоді бульйон буде більш насиченого смаку, і ставимо на плиту. Готуємо майже до готовності.
Чистимо і нарізаємо картоплю, перловку потрібно промити. Коли бульйон майже готовий і м’ясо зварилося, закидаємо крупу і картоплю одночасно в каструлю.
Поки вариться картопля і перловка, приступимо до приготування засмажки. Моркву тремо на тертці, а цибулю, огірки і часник дрібно нарізаємо.
Наливаємо олію і спочатку обсмажуємо цибулю і часник, потім додаємо моркву і в останню чергу додаємо огірки. Все добре обсмажуємо і в кінці додаємо столову ложку томатної пасти.
Додаємо зажарку в каструлю, солимо, додаємо спеції, зелень і подаємо до столу!