Домашній соус Теріякі» з часником

Домашній соус Теріякі» з часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соус Теріякі» дуже поширений соус і, звичайно,існує багато різних варіантів приготування цього соусу.Особливо смачна курка виходить з «Теріякі».Так що, беріть рецепт на замітку

Інгредієнти

міріна (мірін – це вино рисове і дуже солодке) – 1 склянка
соєвого соусу – 2/3 склянки (від склянки в 200 мл)
часнику – велика головка
свіжого імбиру – 5-сантиметровий шматочок вичавте з нього сік

Як приготувати Домашній соус Теріякі» з часником

Сьогодні будемо готувати свій соус Теріякі», з часничком. Цей соус чудово підходить для маринаду птиці. Для приготування соусу потрібно всього 4 продукту. Рецепт нижче…

Покроковий рецепт

Готуємо домашній соус Теріякі» так:
1. У невеликий кухлик влити мірін (солодке рисове вино) і довести до кипіння.

2. Додати до вина соєвий соус і знову довести до кипіння. Відразу ж зніміть з плити!

3. Часник очистіть і натріть (або подрібніть, або наріжте пластинками, або пропустіть через чеснокодавку – як подобається більше, так і зробіть).

4. Додайте в гарячу суміш соусу і міріна і ще відразу додайте сік імбиру. Залиште соус до повного охолодження при кімнатній температурі.

5. Якщо ви не будете використовувати відразу весь соус, то перелийте його в банку. Поставте банку в холодильник.

6. Якщо ви готуєте соус, щоб маринувати в ньому курку, то робіть часник натертим на тертці. Якщо для додавання в готову страву, то тут чим дрібніше часник, тим краще. Хоча вирішуйте самі, як вам більше подобається. Домашній соус Теріякі» приготований і можете його використовувати за своїм призначенням.