Сьогодні будемо готувати свій соус Теріякі», з часничком. Цей соус чудово підходить для маринаду птиці. Для приготування соусу потрібно всього 4 продукту. Рецепт нижче…
Покроковий рецепт
Готуємо домашній соус Теріякі» так:
1. У невеликий кухлик влити мірін (солодке рисове вино) і довести до кипіння.
2. Додати до вина соєвий соус і знову довести до кипіння. Відразу ж зніміть з плити!
3. Часник очистіть і натріть (або подрібніть, або наріжте пластинками, або пропустіть через чеснокодавку – як подобається більше, так і зробіть).
4. Додайте в гарячу суміш соусу і міріна і ще відразу додайте сік імбиру. Залиште соус до повного охолодження при кімнатній температурі.
5. Якщо ви не будете використовувати відразу весь соус, то перелийте його в банку. Поставте банку в холодильник.
6. Якщо ви готуєте соус, щоб маринувати в ньому курку, то робіть часник натертим на тертці. Якщо для додавання в готову страву, то тут чим дрібніше часник, тим краще. Хоча вирішуйте самі, як вам більше подобається. Домашній соус Теріякі» приготований і можете його використовувати за своїм призначенням.