Смачний торт. Прекрасно підійде для святкового столу, наприклад, на день народження.
Інгредієнти
Для тіста | |
сіль – чайна ложка | |
цукор – 1 склянка | |
вершкове масло – 200 гр | |
курячі жовтки – 5 шт | |
сметана – 3 столові ложки | |
ванілін – за смаком | |
розпушувач – за смаком | |
горілка або коньяк – 30 гр | |
шоколад – . | |
борошно – 6 склянок | |
для крему | |
вершкове масло – 500 гр | |
молоко – 1,5 літра | |
варена згущене молоко – 1 банка | |
борошно – 7,5-8 столових ложок | |
цукор – 1,5 склянки | |
сіль – чайна ложка | |
Ванілін – за смаком | |
чорний шоколад – 100 г | |
волоські горіхи – за бажанням |
У цьому рецепті ви зможете дізнатися, як приготувати найсмачніший домашній торт з заварним кремом, який підійде для будь-якого сімейного заходу.
Покроковий рецепт
Нагрітий до кімнатної температури масло покладіть у велику миску, посипте 1 склянкою цукру і розітріть масло з цукром. Візьміть 5 курячих яєць, помийте їх і відокремте жовтки від білків. Вилийте жовтки в миску з маслом, посоліть, додайте 3 столові ложки сметани, ванілін, розпушувач і горілку (коньяк), все добре перемішайте.
Просійте потрібну кількість борошна і поступово введіть її в отриману масу. Замісіть круте тісто. Воно не повинно бути занадто м’яким, але і не повинно бути надто тугим. У разі, якщо тісто вийшло занадто м’яким, додайте борошна. Накрийте тісто чистим рушник і залиште його відпочити на 15-20 хвилин.
Розділіть тісто на п’ятнадцять частин. Кожну частину розкачати в круг діаметром 35-40 см і товщиною не більше 5-7 мм, при цьому періодично присипаючи тісто невеликою кількістю борошна, для того щоб корж не прилипав до качалку і до поверхні, на якій ви його розкатуєте. Розігрійте духовку до 180 °С, посипте деко невеликою кількістю борошна. Покладіть на качалку рай коржа і закрутіть його навколо скалки і перенесіть корж на деко. Помістіть його в духову. Випікайте корж до появи золотистого кольору.
Потім вийміть деко з духовки, покладіть корж на рівну поверхню і приклавши до готового і ще не остившему коржу дахів або форму діаметром 30-35 см, обріжте корж. Так чиніть з кожною частиною тіста.
Для приготування заварного крему, налийте 1,3 молока в каструлю, поставте на середній вогонь. Решта 200 мл молока перемішайте з 7,5 столовими ложками борошна, 1,5 склянками цукру і чайної ложки борошна. Все добре перемішайте до зникнення грудочок. Додайте в отриману суміш 1-2 ополоника теплого (не гарячого!) молока, перемішайте, а потім вилийте в каструлю з рештою теплим молоком. На повільному вогні, безперервно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Накрийте кришкою і поставте остигати.
Розімніть масло і поступово, по 1-2 столові ложки, введіть в нього весь крем. Розділіть отриманий крем навпіл і в одну з частин додати 1 банку вареного згущеного молока. Ну а любителі волоських горіхів можуть додати ще й їх. Добре перемішайте.
Поставте один корж на піднос для торта змастіть його кремом з вареним згущеним молоком. Потім покладіть на нього другий корж і його змастіть кремом без згущеного молока, і так далі. Постарайтеся залишити приблизно десять ложок крему для того, щоб намазати їм торт з боків.
Тепер можна приступити до прикраси торта. Натріть чорний шоколад на тертці або наріжте його дрібними шматочками і посипте їм торт. Готовий торт бажано залишити на кілька годин у теплому місці для того, щоб він просочився, а потім прибрати в холодильник.
Такий торт може підійти як для дня народження, так і для сімейного чаювання.