Починаємо готувати з соусу “Болоньєзе”. На помідорах з боку черешка робимо хрестоподібний надріз, і заливаємо[ окропом на 10-15 хвилин. Потім знімаємо з ні шкірку і розминаємо виделкою до стану пюре. Потім для яскравості смаку додаємо томатну пасту.
Рубаний цибулю обсмажуємо на рослинній олії до м’якості, додаємо м’ясний фарш. Добре розминаємо грудочки у фарші лопаткою і обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин. Потім додаємо томатне пюре, солимо, перчимо і тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
Поки фарш гаситься готуємо соус “Бешамель”. У сотейнику або високій сковороді розтопити вершкове масло, додамо борошно прогреем її і почнемо тоненькою цівкою вливати холодне молоко, ретельно перешивая лопаткою або віночком, щоб не було грудочок. Соус почне загусати. Густоту можна регулювати кількістю молока. Додаємо сіль, перець і варимо помішуючи 5-8 хвилин.
Відваримо листи лазаньї в підсоленій воді протягом 4 хвилин.
На дно форми для запікання наливаємо частина соусу “Бешамель”, розподіляємо так, щоб він покрив дно. На нього викладаємо підготовлені листи лазаньї.
Далі викладаємо шар соусу “Болоньєзе”
Далі знову шар соусу “Бешамель” і зверху шар тертого сиру
Чергування шарів продовжуємо поки не використовуємо всі заготовки. Як правило, лазанью роблять з трьох шарів. Останнім йде сир. Форму з лазаньєю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів і запікаємо протягом 20-30 хвилин.