У класичній шурпі використовуються крупно нарізані овочі, велика кількість зелені і приправ.
Інгредієнти
жирна баранина на кісточці ,ребра – 700 гр | |
картопля – 830 гр | |
морква – 100 гр | |
ріпчаста цибуля – 200 гр | |
помідори – 220 гр | |
томат паста або помідори для подрібнення – 2 шт | |
болгарський перець – 120 гр | |
лавровий лист – 2 шт | |
запашний перець горошком – 5-6 шт | |
часник – 3 зубчики за смаком | |
зелень – багато за смаком | |
сіль – 1/2 ст. ложки за смаком | |
Вода – 2 літри |
Шурпа (класичний рецепт) — це суп з бараниною.Пропоную вам рецепт шурпи в домашніх умовах з нескладним набором продуктів. Приготування шурпи не відрізняється особливою складністю. Страву можна назвати мрією будь-якої господині – крупно нарізані овочі, великі шматки м’яса,зелень і спеції.В результаті ми отримуємо терпкий, наваристий,смачний і дуже поживний суп!
Покроковий рецепт
Беремо ребра баранини , гарненько промиваємо їх.Миємо, чистимо і крупно нарізаємо овочі.
М’ясо закладаємо в холодну воду і варимо на невеликому вогні.Як тільки бульйон закипить додаємо цибулю, лавровий лист, запашний перець.Варіння бульйону – 1 година 30 хв Не забуваємо знімати пінку.
Через 1 годину 30 хв додаємо крупно (брусочками, кільцями) нарізану моркву.Продовжуємо варити.
Ще через 20-30 хв. додаємо нарізаний болгарський перець
Покипел бульйон на повільному вогні ще 10 хв. можна закладати порізаний брусочками картоплю,після крупно нарізані томати.Варимо 30 хв.
Як тільки картопля буде майже готовий, вливаємо в бульйон подрібнені в блендері томати, солимо, додаємо часник і варимо до готовності!
Наливаємо готове блюдо в глибокі тарілки , посипаємо зеленню.
Приємного апетиту!