Ароматні булочки з цибулею, часником і кропивою – смачна випічка з мінімуму простих інгредієнтів.
Інгредієнти
Дріжджі – 25 г | |
Борошно – 500 г | |
Молоко – 200 мл | |
Сіль – щіпка | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Масло вершкове топлене – 2 ст. л. | |
Цибулю зелений – невеликий пучок | |
Часник зелений – невеликий пучок | |
Кропива молода – невеликий пучок | |
Масло вершкове – 25 г |
Булочки з зеленню – апетитна і смачна випічка простого приготування. Ароматні булочки відмінно доповнять будь перші страви і стануть джерелом весняних вітаміном, адже вся справа в начинці – корисною і смачною.
Покроковий рецепт
Розтерти дріжджі з цукром, ложкою борошна і суміш розчинити в теплому молоці. Відправити опару підніматися в тепле місце на 10-15 хвилин.
У готову опару додати сіль, розтоплене і повністю охолоджене вершкове масло. Перемішати.
Поступово додаючи борошно, потрібно замістити і м’яке еластичне тісто. Відправити тісто в тепле місце підніматися – як мінімум удвічі.
Тим часом, потрібно збити в блендері холодне вершкове масло з рубаним зеленим луком, молодим часником і кропивою. Перш ніж додавати кропиву в страви, її треба ошпарити окропом. Тоді всі шипи підуть, зелень стане м’якою і податливою. Зліпити з тіста кульки і викласти на деко, змащене маслом. Начинити кульки ароматною начинкою, яку важливо підсолити за смаком. Відправити блюдо в духовку – випікатися до рум’яності.
Подавати теплі і ароматні булочки з зеленню до борщу чи супу. Приємного апетиту!