Дріжджові пиріжки смажені з капустою

Дріжджові пиріжки смажені з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріжки – хороший варіант для перекусу. Якщо блюдо готувалося на святковий стіл, то подавати його потрібно гарячим зі сметаною, присипавши її свіжою петрушкою.

Інгредієнти

Тісто для пиріжків:
Вода тепла – 300 мілілітрів
Сіль – 1 ч. ложка
Цукор – 1 ст. ложка
Дріжджі сухі – 1 ст. ложка
Соняшникова олія – 3 ст. ложки
Борошно вищого сорту – 800 гр-1 кг приблизно
Начинка:
Цибуля – 1 головка
Капуста білокачанна – 1/2 вилка
Сіль – за смаком
Оцет – кілька крапель
Спеції – за бажанням
Цукор – за смаком
Перець запашний, червоний, чорний мелені і паприка
Томатний сік – 1/2 склянки або 75 грам томатної пасти
Рослинне масло – для смаження пиріжків і начинки

Як приготувати Смажені дріжджові пиріжки з капустою

Пиріжки – хороший варіант для перекусу. Якщо блюдо готувалося на святковий стіл, то подавати його потрібно гарячим зі сметаною, притрусивши свіжою петрушкою.

Покроковий рецепт

Для приготування дріжджового тіста для пиріжків на швидку руку необхідно додати 300 мл теплої води, чайну ложку солі, столову ложку цукру і столову ложку сухих дріжджів (потрібно не забути перевірити термін придатності дріжджів, щоб тісто піднялося).

Розмішати рідину, щоб сухі інгредієнти добре розчинилися, не залишивши осаду. Влити три столові ложки соняшникової олії. Далі додаємо борошно вищого сорту, при цьому просіваючи її через сито. При цьому потрібно дивитися, скільки муки візьме тісто, але так, щоб воно було дуже еластичним і ні в якому разі не забитим.

При формуванні пиріжків борошно не додавати, а якщо тісто липне до рук, додати трохи більше рослинної олії. Тісто наполягати, щоб воно піднялося, не потрібно. Воно піднімається в процесі готування. Для цього достатньо сформувати кульки з тіста порційно (на один пиріжок) і викласти на поверхню столу, змащену рослинним маслом (це коли начинка готова). З такої кількості тіста вийде приблизно п’ятнадцять виробів.

Начинку можна використовувати будь-яку, головне, щоб вона не розтікалася. У даному рецепті використовуємо свіжу капусту в ролі начинки. Для цього дрібно шаткуємо капусту. У розігріту сковороду вливаємо олію (для любителів можна використовувати сало, при цьому добре посмажити жир). Висипаємо білокачанну капусту у велику тарілку, трохи підсолюємо і збризкуємо оцтом. Добре переминаем, щоб вона пустила сік. Висипаємо на попередньо розігріту сковороду і тушкуємо на середньому вогні.

Очищаємо одну цибулину, дрібно подрібнюємо і відправляємо до білоголової. Щоб начинка вийшла смачною, додаємо в неї спеції. Для цього потрібні сіль, цукор і різновиди перців (запашний, червоний, чорний мелені і паприка). Обов’язково додати лавровий лист. Коли капуста буде майже готова, вливаємо томатний сік (половину склянки) або 75 грам томатної пасти. Протушиваем на середньому вогні до готовності і поки не випарується зайва рідина.

Даємо охолонути начинці. Коли вона буде кімнатної температури, ставимо на вогонь сковороду, розігріваємо і вливаємо олію. Тепер потрібно сформувати пиріжки. Тут вже формуємо, кому як зручно. Я роблю пиріжки півмісяцем. При ліпленні, потрібно пам’ятати, що борошно ми не використовуємо. Начинки кладемо за смаком (хтось любить більше, хтось менше, головне, щоб вона не вивалювалася). Вироби повинні вийти приблизно трохи менше долоньки.

Викладаємо сирі вироби в розігріту сковороду з соняшниковою олією. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки. Щоб добре просмажаться, сирі пиріжки трохи розплескуємо (так вони будуть тонше).

Готові вироби викладаємо на плоску тарілку, накриту паперовими рушниками, вони допоможуть прибрати зайве масло, увібравши її в себе. Якщо начинка буде приготована заздалегідь, то приготування такого роду страви займе близько 45 хвилин.