Випічка з листкового тіста завжди вас порадує. З неї можна спекти рулети, пироги ,бублики, рогалики, булочки, а так само не солодкі хлібобулочні вироби. Найголовніше, щоб тісто при випічці не
Інгредієнти
Дріжджове тісто – 1 упаковка | |
Варення – (чорна смородина) – 100г |
При купівлі тесту в магазині завжди звертайте увагу на:
-Склад, з якого приготоване тісто. Дуже важливо, щоб сорт борошна був зазначений вищий. Якщо в борошні малий вміст клейковини, тісто буде рватися. Теж саме і з маргарином. Він повинен бути кращої якості, еластичний.
-Термін придатності. Якщо ви підозрюєте, що тісто размораживалось, відмовтеся від покупки. Воно вже не підніметься і провал на кухні забезпечений. Завжди щупайте упаковку, якщо є здуття в упаковці або тісто не тверде, тісто піддавалося розморожуванні. Бажано брати свіже (по терміну придатності) заморожене тісто.
-Для отримання пишною і пухкої випічки розморожуйте тісто не менше 2-х годин (прямо в упаковці, щоб воно не обвітрилося). Ще правильніше тісто розморозити в холодильнику, а потім перекласти його на стіл і продовжувати розморожувати при кімнатній температурі. Розморожуючи тісто в мікрохвильовій печі ви ризикуєте зіпсувати випічку, вона просто не підніметься. Якщо тісто у вас загорнута рулетом, збільште час розморожування.
Чим відрізняється листкове дріжджове тісто від дріжджового?
З дріжджового тіста чудово вийдуть булочки, булочки або круасани… Приготовлено воно на основі дріжджів. Таке тісто ні в якому разі не можна заморожувати повторно, так як дріжджі при цьому гинуть. Випічка вийде плоскою. Для випікання коржів ідеально підходить бездріжджове тісто. Маргарин в листковому тісті нагрівається і «розпирає», тісто виходить пишним, листковим.
Сьогодні приготуємо швидкий кисло-солодкий пиріг з готового дріжджового листкового тіста з чорною смородиною. Готується 15 хвилин!
Покроковий рецепт
Все просто до неподобства. Розморожуємо дріжджове тісто. Зазвичай в упаковці 2 пласта. Тому, розкачуємо поки один пласт. Викладаємо її на деко, застелений пергаментним папером.
Вымазываем його весь варенням. У мене було заморожене пюре чорної смородини без цукру (залишилося з НЗ запасів, робила дитині для додавання в каші). Тому я її ще присипаючи зверху цукром.
Розкачуємо другий пласт. Нарізаємо його на смужки. І викладаємо на пиріг по діагоналі.
Якщо залишилися якісь шматочки від тіста, вирізаємо будь-які фігурки, в моєму випадку квіточки.
Прикрашаємо пиріг. Ось що виходить.
Запікаємо в розігрітій духовці до 180 С 10-15 хвилин. Як тільки пиріг зі смородиною зарум’яниться, виймайте!
Поки сім’я вечеряє, він вже спечеться, і …подавайте до столу з запалі з жару з чаєм! Приємного апетиту!