Дуже ніжний і ароматний паштет із сочевиці

Дуже ніжний і ароматний паштет із сочевиці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Промиваємо сочевицю під проточною водою, заливаємо в ємність 2 склянки води і висипаємо 1 склянку сирої сочевиці. Ставимо на середній вогонь.




У цей час ріжемо дрібно цибулю, складаємо в добре розігріту сковорідку. Цибуля не засмажуємо, пасеруємо. Чистимо моркву на дрібній тертці натираємо. Додаємо до цибулі, перемішуємо і теж підсмажити.

Поки вариться сочевиця, ми ріжемо дрібно часник і додаємо в сковороду до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо. Аромат стоїть неймовірний.





Сочевиця готова, остуджуємо (я виношу на балкон, щоб було швидше).
У остиглу сочевицю викладаю вершкове масло і пасеровані овочі, перемішую і за допомогою блендера перебиваю на однорідну масу.
Солю до смаку і викладаю в піалу.
Наш паштет готовий, а уплетается всім сімейством за день. Дуже смачно і в гарячому і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!