Домашня випічка – це безпрограшний варіант для задоволення бажань всієї родини
Інгредієнти
Молоко – 1 стакан | |
Борошно – 5 склянок | |
Яйця курячі – 3 штуки | |
Вершкове масло – 50 грам | |
Рослинне масло – 3 столові ложки | |
Сіль – 1/3 чайної ложки | |
Дріжджі – 11 грам | |
Цукор – 10 ст. ложок | |
Кориця – 2 чайні ложки |
Домашня випічка – це безпрограшний варіант для задоволення бажань всієї родини. Булочкам завжди раді і дорослі, і діти. Вони стануть чудовим доповненням до чаю, кави та склянці молока або перекусом в школу, на роботу, гостинцем для родичів і друзів. Мало хто відмовить собі в задоволенні поласувати свіжою і дуже ароматною булочку з корицею.
Покроковий рецепт
Для опари змішаємо в сухий мисці з теплим молоком дріжджі, 2 столові ложки борошна, 1 столову ложку цукру. Накриваємо отримане харчовою плівкою або рушником і відставляємо в тепле місце на 15-20 хвилин.
Поки підходить опара, підготуємо інші інгредієнти: у чисту тарілку розбиваємо яйця, додаємо сіль і ретельно перемішуємо, потім додаємо 4 столові ложки цукру і збиваємо все до максимального його розчинення. Потім додаємо в них 25 грам масла, розтопленого до кімнатної температури, і ще раз віночком все вимішуємо.
Коли опара запенилась приступимо до вымешиванию тіста: в неї акуратно вливаємо суміш з яєць, цукру, олії і все перемішуємо. Коли основа для тіста готова починаємо додавати в неї борошно, по 1-2 столові ложки, за кожним разом максимально домагаючись його однорідності. Спочатку замішуємо все ложкою, коли тісто стане досить щільним, її потрібно перекласти на будь-яку гладку поверхню, змащену рослинним маслом. Змастивши маслом руки починаємо замішувати тісто вручну, це необхідно для того, щоб воно взяло менше муки. Якщо тісто ще трохи липне підсипаємо трохи борошна, а потім знову вимішуємо з соняшниковою олією, воно повинно вийти м’яким, ароматним і еластичним.
Накриваємо посуд з тістом харчовою плівкою і відставляємо на 1 годину. Через годину піднялося в кілька разів тісто вимішуємо і залишаємо хвилин на 20.
Поки тісто підходить, приготуємо начинку для булочок: расплавим решта 25 грам масла і змішаємо 5 столових ложок цукру з корицею.
Ділимо тісто на частини (8-12 шт) і формуємо булочки, чим більше його шматочок, тим більше буде булочка. Розкачуємо тісто в пласт прямокутної форми, товщиною 2-3 мм, змащуємо маслом і посипаємо цукром з корицею. Скручуємо в рулет і перевертаємо швом до верху, гострим ножем розрізаємо його, але не до кінця, вивертаємо половинки рулету начинкою вгору і плетемо косу. Тепер звертаємо її в акуратну ажурну булочку.
Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і посипаємо борошном. Викладаємо на неї наші булочки і залишаємо відстоять на 15-20 хвилин.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 ° С. Змащуємо наші булочки яйцем і ставимо туди на 25 хвилин. Для того, щоб вони підрум’янилися за кілька хвилин до готовності можна включити гриль.
Ось наші красиві, ароматні і смачні булочки з корицею готові, спробуйте і вам обов’язково сподобатися.