Еклери з заварним кремом

Еклери з заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку приготуємо заварне тісто. Для цього в сотейник наливаємо 1 склянку води і додаємо 100 грам вершкового масла і щіпку солі. Чекаємо, поки масло повністю розчиниться, а рідина почне закипати. Далі додаємо 1 склянку борошна (160-170 грам), і починаємо добре замішувати ложкою тісто.

Заважаємо приблизно одну хвилину і знімаємо тісто з плити. Повинна вийти досить пружна маса. В остигле тісто по одному починаємо вводити яйця і перемішувати. Потрібно вести 5 яєць. Консистенція тіста повинна стати набагато м’якше, але все ж тримати форму.

Далі застеляємо деко пергаментом і починаємо відсаджувати тістечка. Для зручності помістіть тісто в кондитерський мішок (можна і просто накладати ложкою), і видавлюйте довгими смужками. Ставимо еклери в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин. Ні в якому разі не відкривайте духовку під час випікання, інакше вони впадуть.

Тепер приготуємо заварний крем. У сотейник налийте 1 склянку молока і доведіть до кипіння. Окремо в мисці змішайте 1 яйце, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.


В яєчно – цукрову суміш, тонкою цівкою влийте гаряче молоко, постійно помішуючи віночком. Поставте крем на повільний вогонь і заважайте до загустіння, але не доводьте до кипіння, інакше крем згорнеться. Далі помістіть його в холодне місце до повного охолодження.



Окремо в мисці збийте 150 гам розм’якшеного вершкового масла з пакетиком ванільного цукру, поступово додаючи в нього наш заварний крем.

Наповніть еклери кремом. Для прикраси зверху можна використовувати шоколадну глазур і цукрову пудру. Наш десерт готовий. Приємного чаювання.