Ідеальний варіант солянки – експрес солянка.
Інгредієнти
М’ясна нарізка – 200 г | |
Куряче філе – 100 г | |
Картопля – 4-5 шт. | |
Оливки – 1/2 банки | |
Лимон – 1 шт. | |
Сіль – за смаком |
Буває, що в холодильнику накопичується потроху залишки м’ясної нарізки різних видів. Найчастіше це відбувається після свят. Ідеальний варіант використання – експрес солянка.
Покроковий рецепт
По хорошому цей рецепт йде під девізом “я його зліпила з того, що було”. У мене виявився шматочок курячого філе, копчена грудинка, трохи варено-копченого карбонаду і залишок ковбаси твердого копчення. Так само в солянку відправляється картопля, оливки і трохи лимона.
Для початку ставимо варити курячий бульйон. У момент закипання знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до середини і залишаємо хвилин на 20 проваритися.
В цей час миємо, чистимо й нарізаємо картоплю на дрібні кубики.
Копченості нарізаємо за вибором тонкими смужками або невеликими кубиками.
Коли бульйон буде готовий, витягнемо філе і покладемо варитися картоплю. Збільшуємо вогонь до максимуму, дочекаємося до закипання і знову убавим.
Куряче філе наріжемо на маленькі шматочки.
Через 10 хвилин варіння картоплі після закипання додаємо в суп нарізані копченості і залишимо ще на 5 хвилин.
В цей час разрежем навпіл оливки і відправимо їх до решти інгредієнтів. Все перемішуємо, додаємо сіль і спеції за бажанням.
Для більш насиченого смаку залиште солянку настоятися на вимкненій плиті близько півгодини. Якщо ж час не чекає, то можна розливати по тарілках відразу. Подавати краще всього зі сметаною і шматочком лимона. Приємного апетиту!