Експрес солянка

Експрес солянка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Буває, що в холодильнику накопичується потроху залишки м’ясної нарізки різних видів. Найчастіше це відбувається після свят. Ідеальний варіант використання – експрес солянка.

Покроковий рецепт

По хорошому цей рецепт йде під девізом “я його зліпила з того, що було”. У мене виявився шматочок курячого філе, копчена грудинка, трохи варено-копченого карбонаду і залишок ковбаси твердого копчення. Так само в солянку відправляється картопля, оливки і трохи лимона.

Для початку ставимо варити курячий бульйон. У момент закипання знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до середини і залишаємо хвилин на 20 проваритися.

В цей час миємо, чистимо й нарізаємо картоплю на дрібні кубики.

Копченості нарізаємо за вибором тонкими смужками або невеликими кубиками.

Коли бульйон буде готовий, витягнемо філе і покладемо варитися картоплю. Збільшуємо вогонь до максимуму, дочекаємося до закипання і знову убавим.

Куряче філе наріжемо на маленькі шматочки.

Через 10 хвилин варіння картоплі після закипання додаємо в суп нарізані копченості і залишимо ще на 5 хвилин.

В цей час разрежем навпіл оливки і відправимо їх до решти інгредієнтів. Все перемішуємо, додаємо сіль і спеції за бажанням.

Для більш насиченого смаку залиште солянку настоятися на вимкненій плиті близько півгодини. Якщо ж час не чекає, то можна розливати по тарілках відразу. Подавати краще всього зі сметаною і шматочком лимона. Приємного апетиту!