Макарони фарфалле – паста у вигляді метеликів (бантиків).
Інгредієнти
Паста – 350 г (фарфалле, метелики) | |
Часник – 2 зубчики | |
Перець чилі – 1 шт. | |
Білий хліб – 100 г | |
Рослинне масло – 1+0,5 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Помідори черрі – 10 шт. | |
Базилік – 10 г |
Це італійське блюдо часто готували бідняки. Хлібні крихти їм замінювали сир пармезан. Смак страви з часником і крихтами більш виразний. А помідори і зелень роблять його, незважаючи на простоту, ошатним.
Покроковий рецепт
М’якоть вийняти з хліба, затиснути його між долонями і розкришити. (Краще, якщо хліб буде не свіжий).
Часник почистити, розчавити ножем (щоб пішов аромат), дрібно порубати.
На олії обсмажити часник і перець. Нарізати перець не потрібно, лише проткнути виделкою, щоб масло забрало гостроту.
Як тільки часник дасть аромат, закинути на сковороду хлібні крихти. (Масло повинно бути не багато, т. к. крихти можуть розмокнути). Обсмажити до золотистого кольору, постійно помішуючи кописткою, щоб вони не пригоріли і не збилися в грудки.
Макарони фарфалле відварити за інструкцією (до стану аль-денте). Відкинути на друшляк, злити воду (не промивати). Перекласти макарони в каструлю, додати 1/2 їдальні ложки масла і солі за смаком, перемішати.
Перед подачею фарфалле викласти на тарілку, посипати хлібними крихтами, прикрасити помідорами чері і рубаними листям базиліка. Приємного апетиту!